Kedves Anyukák!

Volt már olyan érzésetek, hogy beléptetek egy játékboltba, ahol a polcok telis-tele vannak áruval, és ti mégsem tudtok választani? Azért hoztam létre ezt a blogot, hogy segítsünk egymásnak. Milyen játékokat, könyveket érdemes megvennünk a babáknak, milyen programokkal lehet őket tartalmasan lefoglalni!

Otthoni munka

Ha igazi csapatmunkára vágysz!
  • 1. Regisztrálj a Bázison!
  • 2. Foglald le a helyedet a következő online tájékoztatóra!
  • 3. Használd a Bázis modern üzletépítő eszközeit!
  • 30 napos ingyenes előregisztráció!

    Nézz szét a könyvesboltban!

    Friss topikok

    • ovisvilág: Kedves annmary! Békés,Boldog Ünnepeket Kívánok Neked és családodnak! Jusztina (2008.12.22. 16:11) Diavetítés Karácsonykor is
    • ovisvilág: Szia annmary! Megszületett az én 7 titkom is, megtalálod itt: ovisvilag.blog.hu/2008/11/25/az_en_... (2008.11.25. 13:24) Az én 7 titkom!
    • Zsolti: Játékba hívtak engem, hát játékba hívlak téged is :) 7 titkot kell elárulnod magadról az oldaladon... (2008.11.13. 21:33) Mi kerüljön a kicsik könyvespolcára?
    • Gyetvai Zsuzska: Én is írtam a karácsonyi ajándékozásról, kíváncsi avgyok a véleményedre: fa-ajandek.hu/hasznos-ira... (2008.11.09. 21:06) Karácsonyi ajándékozás

    Stati

    Rendrakás a játékok közt.

    2008.06.14. 13:50 - annmary

    Címkék: gyerek játékok

    A nyáriszünet első napja. Együtt a nagy család, párom nagy fia is nálunk tölti a hétvégét. A picik ébrednek először (6-kor), így velük lemegyek a konyhába. Mivel tegnap valamiért elmaradt, ezért reggelizés után mosogatnom kell. Keve és Huba is nyaggatnak, így közös mosogatásba kezdünk. Két széket tolok a konyhapulthoz és közzéjük állok. Egyik a mosogató lében pancsikol, a másik az öblítő vízben. Adok a kezükbe egy-egy műanyag tölcsért, poharat, miközben próbálom a késeket, üvegpoharakat gyorsan elmosni a kezeik alatt. Mindketten nagyon elmerülnek a játékban, sajnos a konyha sem marad szárazon.
    FIGYELEM! Csak olyankor ajánlom, ha van elég időd és türelmed!

    Mire végzünk, jön a felmentő sereg (apa), így a konyhát is sikerül rendbeszednem. Utána nagyon jó dolgom van, mert apa elvállalta a főzést, így nincs más dolgom, csak a kicsikkel játszani. Kiborítom az összes játékos dobozt a szőnyeg közepére. Feltett szándékom, hogy rendet teszek végre köztük, és ami már leamortizálódott, azt nem tároljuk tovább. Most sem kell rohannom, így hagyok időt a fiúknak, hogy matassanak a rég nem látott játékok között. Aranybányára bukkantunk! Megtaláltam a készségfejlesztő játékokat a kisebbiknek, és nagy örömmel ki is próbálja őket (velem együtt), a nagy közben autózik, buszozik, fényképet készít, mikor mi akad a kezébe. Közben szépen lassan kialakul a rend is. Egyik dobozba kerülnek a plüss figurák, plüss játékok, a másikba a Duplo játékok és társaik, a harmadik a fajátékoké, és így tovább. Hamarosan látom az alagút végét, nem is volt ez veszélyes, és közben nagyon jól szórakoztunk! Ebéd előtt még kimentünk kicsit az udvarra szaladgálni, motorozni. Szuper jó délelőttünk volt! (És az ebéd is nagyon finom lett!)

    A bejegyzés trackback címe:

    https://babajatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr16520033

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Kukac.Konrád · http://www.kukackonrad.eu 2008.06.17. 07:42:25

    Nagyon jó hogy bevonod a gyerekeket a házimunkába. Nem csak megtanulják elvégezni, de megtanulják megbecsülni is.

    Kedves kismamák ne sajnáljátok most ezt az időt. Ez a "befektetés" is néhány éven belül sokszorosan fog megtérülni.
    És gondolj csak bele, a játékok szétválogatása kapcsán nem csak a rendrakásból vettek Annmaryék leckét, hanem halmazelméletből is.

    Játék nevel, játszatok mindennap!

    annmary 2008.06.17. 21:20:16

    Egyszer azt hallottam valahol, hogy ha kisgyerekkorban nem engedjük a piciket segíteni, akkor miért várjuk el tőlük, hogy tinédzserkorban segítsenek.
    Ráadásul még egy gyereket sem láttam, aki ne segített volna szívesen a szüleinek. Nekik ez játék, jól érzik magukat, és a szülőkkel is együtt vannak!
    Szerencsére az én párom is olyan tipus, aki szívesen engedi a fiúkat bütykölni, úgyhogy az autómosástól elkezdve a fűrészelésig, mindenben résztvesznek.

    Piros · http://www.sikerreceptek.hu 2008.06.29. 22:31:56

    Úgy érzem, hogy egy nagyon fontos témáról írsz. Ha ezt egy kicsit tovább gondoljuk, mindannyian rájövünk arra, hogy a gyerekeink életét könnyítjük meg, hogyha már kisgyermek korukban megmutatjuk nekik, hogy milyen házimunkák is vannak. Valóban igaz, hogy azért, mert nekünk kötelesség, nekik ez még játék. Viszont, ha nem tanulják meg ezeket a dolgokat, akkor később nagyon nehéz helyzetbe kerülnek. Nekem már nagyobbak a fiaim, de volt egy rövidebb - pár hónapos - időszak az életünkben, amikor másodállást kellett vállalnom, és alig voltam otthon. Nagyon nagy segítség volt, hogy kivették részüket a házimunkákból a férjemmel együtt. Beosztottuk, hogy ki mit vállal - tehát nem én osztottam ki a feladatokat - és mindannyian becsületesen megcsináltak mindent. A velük egy korú unokatestvéreik a mai napig nem hiszik el, hogy fiú létükre pl. mosogatnak vagy ők készítik el a reggelijüket. Nekik szerencsére ez természetes - na jó, azért nem mindig csinálják meg maguktól, néha kell egy kis ösztönzés - számukra az a furcsa, hogyha egy lány pl. még kenyeret sem tud vágni vagy pár tojást sem tud megfőzni 18 éves korában. Akkor hogy fog ellátni egy háztartást? És, mindez ott kezdődik, hogy hagyjuk-e őket "segíteni" akkor, amikor még szívesen csinálják.


    süti beállítások módosítása